HR Manager

Apply directly

De Mobacc Group is een toonaangevende organisatie dat een sterke naam heeft opgebouwd in de aerosol industrie. Wij bedienen onze klanten, voornamelijk A-label producenten, met kwalitatief hoogwaardige producten. Naast de productie op de locaties in Veendam en Zaandam hebben wij ook een eigen R&D team en bedienen we verschillende eindmarkten. Onder de Mobacc Group vallen 3 dochterondernemingen, te weten Mobacc BV en Pharmaspray BV te Veendam en Eurofill BV te Zaandam.

Mobacc is een familiebedrijf en de cultuur kenmerkt zich door ondernemerschap, korte communicatielijnen, informeel, pragmatisch en resultaatgericht.

In verband met het vertrek van de huidige HR Manager zijn wij op zoek naar een:

HR Manager (minimaal 32 uur)

Als HR manager ben je lid van het MT en een belangrijke (strategisch) sparringpartner voor de directie en managers van de Mobacc Group. Je rapporteert aan de directie en vervult zelfstandig een brede HR rol: je bent zowel verantwoordelijk voor het HR beleid, als voor de vertaling naar de operationele processen en regelingen. De HR Manager heeft een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van de organisatie. Je signaleert relevante interne en externe ontwikkelingen en maakt de vertaalslag naar kansen en consequenties voor de onderneming. Je gaat aan de slag met thema’s als arbeidsmarktcommunicatie, organisatieontwikkeling, training en opleiding en het ziekteverzuim.

Je bent (samen met de  HR Adviseur) het aanspreekpunt en de coach voor de managers en teams in beide fabrieken waar circa 220 medewerkers werkzaam zijn. Je geeft leiding aan de HR Adviseur (0,8 fte) en Frontoffice (1,5 fte) en bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de planning en control cyclus van de bedrijfsprocessen binnen deze afdelingen. Je draagt zorg voor het aanleveren van gerelateerde managementinformatie in de vorm van managementrapportages. Je onderhoudt tevens inhoudelijke contacten met externe deskundigen zoals Arbodiensten en juridisch adviseurs.

Naast de Mobacc Group, onderdeel van Holmost Beheer BV, ben je ook verantwoordelijk voor alle HR gerelateerde zaken van de andere dochterondernemingen van Holmost Beheer BV. Dit zijn met name bedrijven actief in de medische sportwereld, in totaal werken hier circa 20 mensen.

 Functiedoel/ inhoud:

  • Je stelt het strategisch HR beleid op;
  • Je vertaalt het beleid in processen en zorgt ervoor dat de processen worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan ziekteverzuim, opleiden, leiderschap, evalueren en het ontwikkelen van talent. Je maakt hierbij gebruik van management rapportages (KPI’s);
  • Je levert input voor de optimale inrichting en gebruik van het HR systeem;
  • Je coacht managers /leidinggevenden in het verder professionaliseren van hun leiderschap;
  • Je draagt bij aan een constructieve werkrelatie met de OR.

Wij vragen:
Je bent een proactieve, gedreven en hands-on professional met een duidelijke visie inzake HR beleid. Je bent in staat om beleidsmatig te denken en om hier vervolgens praktisch handen en voeten aan te geven. Je volgt de ontwikkelingen binnen het HR vak en weet deze te vertalen naar de organisatie.

Je bent integer, onafhankelijk, empathisch en een gewaardeerde adviseur voor managers/leidinggevenden en medewerkers. Jij biedt een luisterend oor en je beweegt je makkelijk op alle niveaus binnen een organisatie. Jij weet mensen te motiveren en te overtuigen, geeft en vraagt constructieve feedback.

  • Je hebt HBO/ WO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding op het gebied van HRM;
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie bij een middelgrote organisatie;
  • Je hebt ervaring met organisatieontwikkeling (transformaties/change management);
  • Je komt met eigen initiatieven en weet deze samen met collega’s te implementeren;
  • Je voelt je thuis in een familiebedrijf waarbij we een duurzame relatie met onze medewerkers nastreven.

 Dan bieden wij:
Wij bieden je een zelfstandige en veelzijdige baan in een plezierige, informele werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en invulling van de functie. Daarnaast bieden wij een uitstekend salaris, minimaal 27 vakantiedagen (na rato dienstverband), mogelijkheid tot het voordelig bijkopen van 5 verlofdagen en hebben wij een tijd voor tijd regeling. Daarnaast ontvang je uiteraard een mobiele telefoon en laptop van de zaak.

Belangstelling?
Ben je geïnteresseerd, reageer dan voor 14 januari via de apply directly button bovenaan de pagina. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij mevr. N. Kruize of mevr. C. Middelhuis: hr@mobacc.com of via +31 (0) 598 626 666.

Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Apply now for the vacancy HR Manager
Max. file size: 16 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.