Leerzame HR-Stage!

Apply directly

September 2024

HR Stagiair(e) Mobacc Group

Heb je er ooit aan gedacht om stage te lopen bij een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de aerosol industrie? Waarschijnlijk niet. Maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het mega leuk is! Mobacc is actief in de aerosol industrie, oftewel; spuitbussen. We produceren A-label producten van hoogwaardig kwaliteit. Dit doen we onder andere met onze eigen R&D afdeling die continu bezig is met duurzame ontwikkelingen voor de spuitbussen.

Wat ga je doen?

De afdeling HR – bestaande uit de HR manager en de HR medewerker – is verantwoordelijk voor 7 B.V. ’s met een totaal van 270 medewerkers.

Je draait mee in de dagelijkse gang van zaken met veel afwisseling, want een groot deel van de taken is niet vooraf te bepalen. Als stagiair(e) voer je veelal operationele taken uit. Hierbij zal je dus veel schakelen tussen het doen van onderzoek/stage-opdrachten en het uitvoeren van ad hoc werkzaamheden. Het zou hierbij voor kunnen komen dat er drie taken tegelijkertijd binnenkomen. Zo ben je het ene moment adviezen aan het schrijven voor jouw onderzoek, het andere moment een werkgeversverklaring of arbeidsovereenkomst aan het opstellen en in de tussentijd gaat de telefoon, waarbij de productiechef de gegevens van een werknemer opvraagt. Dit vraagt een goed vermogen om prioriteiten te kunnen stellen.  

Daarnaast heb je een ondersteunde en administratieve rol binnen de begeleiding van het verzuim. Je stelt bijvoorbeeld plannen van aanpak en evaluaties op en koppelt deze terug naar de leidinggevende, bewaakt mede de verzuimdossiers en neemt actief deel aan het overleg tussen de afdeling HR en de casemanager waarin de statussen van de zieke werknemers worden besproken.

Thema’s die momenteel veelal terugkomen op de afdeling zijn: werving & selectie, onboarding, duurzame inzetbaarheid, training & ontwikkeling, loopbaanontwikkeling, employer branding en systeem- en procesoptimalisatie.

Tot slot kan je rekenen op het opnemen van de telefoon, ontvangen van bezoek, werving & selectie activiteiten, administratieve taken t.b.v. de salarisadministratie, meedenken over het optimaliseren van processen en systemen, opstellen en versturen van brieven, archiveren, bijwonen van vergaderingen waarbij je een actieve rol aanneemt, voeren van exitgesprekken en meedenken over input voor social media en beurzen. Dit is slechts een greep uit jouw takenpakket, dus wees vooral nieuwgierig naar wat de rest van de stageperiode jou te bieden heeft!

Wij vragen

  • Een enthousiaste HR-student met passie voor het vak;
  • Je bent leergierig en gaat uitdagingen niet uit de weg;
  • Een proactieve, gedreven, zelfstandige en integere houding;
  • Communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift.

Wij bieden

  • Een 39-urige werkweek;
  • Een gezellig HR team;
  • Een bovengemiddelde stagevergoeding ter hoogte van €750;
  • De kans om een goede basis te ontwikkelen als HR professional;
  • Een veelzijdige stage in een plezierige, informele werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en invulling van de stage;
  • De mogelijkheid om met collega’s in contact te komen van alle niveaus om jouw onderzoek/stage-opdrachten tot een succes te maken.

 

Stagiaire aan het woord

“Sommige klasgenoten krijgen maar een paar taken toegewezen, dat is hier wel anders! Je krijgt veel vrijheid om alle aspecten van de wondere wereld van HR te ontdekken. Je krijgt de middelen aangeboden die nodig zijn om je doelen te bereiken en jouw stage tot een groot succes te maken, maak hier zeker gebruik van! Vraag veel, kijk mee met collega’s en probeer zelf initiatief te nemen.

Door een zelfstandige en geïnteresseerde houding aan te nemen, rol je snel in de diversiteit van de afdeling. Je zult merken dat je binnen no-time volwaardig onderdeel bent van het team HR. Je komt terecht in een leuk en warm team, waar veel ruimte is voor gezelligheid en humor maar waar ook zeker iedere dag hard gewerkt wordt. Kan jij goed omgaan met vrijheid en flexibiliteit? Kan jij zowel goed zelfstandig als samenwerken? En zoek jij graag de verbinding op met mensen? Dan maak jij een goede kans om mijn vervanger te worden!

NB: vrijdag betekent snack dag! Het broodje kroket met mosterd is een favoriet op de afdeling HR.

 

Overige informatie

De standplaats voor deze stage is Veendam. Spreekt deze stage je aan, reageer dan zo snel mogelijk. Mail je motivatiebrief met CV naar de afdeling HR: hr@mobacc.com. Voor meer informatie kun je terecht bij mw. K. Holscher (HR- Manager): + 31 6 319 582 62

 

Apply now for the vacancy Leerzame HR-Stage!

"*" indicates required fields

Max. file size: 16 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.