Directeur Inkoop en Supply Chain

Apply directly

Ben jij een ervaren leidinggevende Inkoopprofessional die graag fungeert als troubleshooter, sparringpartner en adviseur en die zorgt voor een optimaal verloop van het inkoopproces, voorraadbeheer en levering? Maak jij graag onderdeel uit van een toonaangevende innovatieve organisatie met kwalitatief hoogwaardige producten binnen de aerosolindustrie? Lees dan verder!

Ons bedrijfsprofiel

De Mobacc Group is een toonaangevende organisatie die een sterke naam heeft opgebouwd in de aerosolindustrie. Als familiebedrijf met een eigen productie- en R&D afdeling bedienen zij hun klanten, voornamelijk A-label producenten, met kwalitatief hoogwaardige producten. Onder de Mobacc Group vallen 3 dochterondernemingen, te weten Mobacc BV, Pharmaspray BV in Veendam en Eurofill BV in Zaandam.

Binnen de Mobacc Group is er behoefte ontstaan aan een Directeur Inkoop & Supply Chain. De standplaats van de functie is Veendam.

Functieomschrijving

Als Directeur Inkoop & Supply Chain maak je onderdeel uit van het MT en geef je leiding aan de inkoopafdeling (bestaande uit 6 inkopers), de supply chain manager en het bedrijfsbureau. Je bent verantwoordelijk voor het gehele inkoopbeleid van de Mobacc Group. Je zorgt voor onderhandelingen met betrekking tot inkoop van grondstoffen en verpakkingsmaterialen, het initiëren en beoordelen van leveranciers en het afhandelen van niet-conformiteiten van leveringen. Door deze brede span of control ben jij in staat om het inkoopproces, het voorraad beheer en de levering zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Als coachende en motiverende leidinggevende zorg je samen met je team voor optimalisatie van het inkoopproces en een strak ingerichte administratie.

Je fungeert als sparringpartner en adviseert de Directie met betrekking tot prijzen en prijsvoorwaarden van leveranciers.

Om in te spelen op innovatie, ontwikkeling en klantwensen, werk je nauw samen met de afdelingen R&D en verkoop om zo nieuwe producten te kunnen produceren. Regelmatig zijn nieuwe grondstoffen nodig. Door jouw kennis van de markt weet jij hiervoor snel goede, betrouwbare leveranciers te vinden en te binden.

Tot jouw verantwoordelijkheden behoren onder andere:

 • Fungeren als troubleshooter en bedenken van oplossingen;
 • Onderhandelen over prijsafspraken met keyaccounts;
 • Leverancierscontacten onderhouden, inzake levertijden, condities, het aankopen van grondstoffen, verpakkingsmaterialen, onderdelen, hulpstoffen en diensten;
 • Overleg met Sales, R&D en Productie;
 • Searchen van nieuwe materialen en toeleveranciers in Europa;
 • Bezoeken van beurzen.

Functie-eisen

De Inkoopdirecteur die wij zoeken is coachend en motiverend, een strategisch denker die snel kan schakelen en zich thuis voelt in een dynamische omgeving.

Wat breng je mee?

 • Hbo/Wo opleiding op het gebied van inkoop of logistiek (NEVI 1 & 2 is een pre);
 • Ruime werkervaring in een leidinggevende Inkoop functie, bij voorkeur in de maakindustrie met een R&D en Supply Chain afdeling;
 • Analytische vaardigheden (trendanalyses, impactanalyses en problem shooting);
 • Affiniteit met chemie en techniek is een pre;
 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden en passend binnen een internationale setting;
 • Zelfstandigheid en een teamplayer met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent klant- en resultaatgericht, hands-on en een initiatiefnemer;
 • Goede affiniteit met digitalisering en ondersteunende systemen, zoals MRP systemen (voorkeur Exact Globe 2003);
 • Goede communicatieve vaardigheden en je beheerst de Nederlandse, en Engelse taal uitstekend in woord als geschrift. Duits is een pre.

Mobacc biedt jou

Een interessante leidinggevende Inkooppositie in een succesvol familiebedrijf met kwalitatief hoogwaardige producten. Je komt terecht in een dynamische omgeving, met een hoge mate van zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid voor een groot inkoopvolume. Je wordt onderdeel van een zelfstandig en gedreven team in een informele organisatie met korte lijnen.

Arbeidsvoorwaarden

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel, dan nodigen we je uit om te reageren. De selectieprocedure wordt begeleid door Hunter Select, dus je kunt je cv (en motivatie) per e-mail sturen naar Hunter Select t.a.v. Renée Nicolaï, r.l.nicolai@hunterselect.nl of Ruth Stapert, h.r.stapert@hunterselect.nl. Uiteraard is vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Renée Nicolaï & Ruth Stapert via telefoonnummer 050-3115882.

 

Apply now for the vacancy Directeur Inkoop en Supply Chain

"*" indicates required fields

Max. file size: 16 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.